Få hjælp til at lære at leve med sorg

Sorg som grundvilkår

Sorg er et grundvilkår. Ingen af os kommer gennem livet uden at miste nogen eller noget. Jeg tror ikke på, at sorg er noget vi skal arbejde os igennem for at slippe af med den. Jeg tror på, at vi ved at beskæftige os med sorgen kan forandre den, lære den bedre at kende og blive fortrolig med dens udtryk. Når vi bliver fortrolig med hvordan vi sørger, kan vi også lære at leve med den.

Sorg kan være mange ting og have mange ansigter. Forskellige mennesker har forskellige måder at sørge på. Nogle er mest i kontakt med deres vrede, andre med opgivelse og tårer og andre igen med noget helt tredje.

Sorg er mere end blot at være kede af det. Ofte er det resultatet af tabt relation til et eller flere mennesker, som har betydning for os. Det kan eksempelvis være i forbindelse med dødsfald, mistet kontakt til venner eller et kærlighedsforhold der er forbi. Følelsen af sorg kan opstå i erkendelsen af, at de drømme og håb der var, ikke længere er mulige.

Ofte har sorgen en følgesvend, som hedder ensomhed. Ensomheden kan opstå i tomrummet efter det forhold, som ikke er mere. Den kan også opstå på grund af en følelse af, at ingen forstår, hvad det er du går igennem.

Sorg er den pris vi må betale for kærlighed. Derfor oplever nogle mennesker, at de ikke har lyst til at give slip på sorgen, da denne samtidig er et udtryk for den kærlighed der var og er.

Hos mig får du hjælp til at finde ud af, hvad det er du har mistet og hvordan du kan give dig selv dét du mangler i dit liv.

Bestil tid til samtale her >>