Psykoterapeut i Aalborg

Rikke Jørgensen – Psykoterapeut Aalborg

 Rikke Jørgensen Psykoterapeut MPF

Rikke Jørgensen MPF – Psykoterapeut, Aalborg

Psykoterapi med hjertet

Jeg har altid været optaget af det, der sker mellem mennesker. Hvorfor vi er som vi er og hvorfor nogle mennesker eller nogle situationer påvirker os, når andre ikke gør. Hvad er det for mønstre vi bærer med os og hvordan kan vi ændre dem, hvis de spænder ben for, at vi kan leve vores liv som vi dybest set ønsker.

Mit arbejde som psykoterapeut er af stor betydning for mig. Det er det, fordi det at støtte mennesker til at opnå de forandringer de ønsker, er værdifuldt. At være vidne til, at mennesker begynder at leve livet i overensstemmelse med den de er og det de ønsker, er stort.

Jeg har selv været på en rejse for at finde ud af, hvad mine kerneværdier er, hvordan jeg mærker mine egne behov og begynder at leve ud fra den jeg virkelig er. Det skete efter min far døde da jeg var 27 år gammel. Han var periodevis psykisk syg og efter hans død ”væltede skeletterne ud af skabet”. Jeg oplevede selv terapier, hvor det at få delt min historie med en terapeut, der var rummelig, støttende og nærværende, var med til at give mig den indsigt der skulle til, for at jeg kunne begynde at fortælle min historie på en mere nuanceret måde.

Jeg tror på, at jeg ved at være nysgerrig, støttende samt udfordrende på en rummelig og hjertelig måde, kan være med til at bringe dig videre mod de forandringer du længes efter. For mig krævede det mod at række hånden ud og bede om hjælp. Jeg føler det altid som en stor tillidserklæring, når klienter lukker op og viser mig deres sårbarhed. Jeg har den største respekt for alle de som krydser min vej i min praksis for at blive klogere på dem selv.

Lidt om min baggrund: Jeg er født i 1975 og gift med Michael. Sammen har vi to drenge, hvoraf den ældste er adopteret. Jeg har derfor stor personlig erfaring med adoption samt forældre-barn kontakt. Koblet med min faglige baggrund som pædagog i daginstitutioner siden 2003, giver mange års erfaring med at arbejde med børn, samt samarbejde med forældre omkring deres børn, et solidt grundlag. I 2007 tog jeg en overbygning i Børn og Sorg, da det at kunne gøre en forskel for netop disse børn, altid har ligget mig meget på sinde. Jeg har altid følt mig dybt berørt og beæret, når et barn har lukket op og fortalt mig om det, der fylder.

Min uddannelse til psykoterapeut begyndte på Kempler Instituttet i 2017. Efter to år valgte jeg at færdiggøre min uddannelse på Gestaltinstituttet i Randers og har således min færdige psykoterapeut uddannelse herfra. Det har været 4 fantastiske år med skønne, engagerede mennesker, dygtige undervisere, faglighed, terapi, supervision, gråd og latter – et sted hvor alle følelser har været tilladt.

Vil du vide mere om, hvad gestaltterapi er, så klik på linket her: https://www.gestaltinstituttet.dk/gestaltinstituttet-er-et-psykoterapeutisk-uddannelsesinstitut/hvad-er-gestaltterapi/