Børn og sorg

Børn og sorg - SorgPilot Rikke Jørgensen

Få hjælp og rådgivning om børn og sorg

Jeg har qua mit lange virke som pædagog haft mange børnefamilier i hænderne. Mit ønske om at kunne tilbyde familier den bedste støtte blev drivkraften til i 2007 at uddanne mig til SorgPilot – en uddannelse som omhandler netop børn og sorg.

Børn kan sørge over mange forskellige ting. Der kan være alvorlig sygdom i familien, dødsfald eller skilsmisse – en god huskeregel er, at alt det, der ændrer familien KAN udløse sorg hos barnet.

Det kan umiddelbart virke, som om børn går mere ind og ud af sorgen, end voksne gør. Det ene øjeblik synes sorgen langt væk og barnet er optaget af leg, for det næste øjeblik at blive grebet af kedafdethed. Hvordan navigerer vi som voksne i dette og støtter bedst op om børnene?

Hvis et barn opleves som et problem, så HAR det et problem. Børns sorg er et voksent ansvar og vi kan aldrig forvente, at børnene fortæller os hvor berørte de er. Det vil altid være de voksnes ansvar at se det sørgende barn og komme det i møde.

Kontakt mig her hvis du ønsker at høre mere om børn og sorg og om hvordan jeg kan hjælpe jer >>